HPV - info fra andre
Et viktig intervju for deg som ønsker å forstå HPV-studiene
Dr. Diane Harper er professor ved Instiutt for familiemedisin ved University of Michigan. Hennes kompetanseområde er humant papillomavirus og sykdommene forbundet med det, samt kolposkopi. Hun var hovedforfatter for de kliniske forsøkene gjennomført for Gardasil.
Dette er et veldig fint intervju for de som ønsker å lære mer om hvordan vaksinestudiene på HPV ble gjort.
Hvor sikre er vi på effekt av HPV-vaksinen?
Jeg hadde foretrukket at forskerne var 100% samstemte om fantastisk effekt av HPV-vaksinen før jeg ga barna mine store mengder aluminium. Det var i 2023 14 år siden Norge startet vaksinering av 12åringer i Norge.
I 2023 så fylte de første som mottok HPV-vaksinen i Norge 26år. Av de som fylte 27-32 år i 2023 så er 60% vaksinert. I tillegg har også flere eldre mottatt vaksine. Ser vi vaksineeffekt i tallene på livmorhalskreft?
Det er når barna blir over 30år at vi virkelig ser økning i livmorhalskreft. Da er det 18 år siden de ble vaksinert.
Kan du få livmorhalskreft selv om du er vaksinert?
Artikkel 1+2: Disse artiklene gjelder Gardasil.
Artikkel 3: FHI begrunner bruk av Cervarix. Dette virker sammenfallende med meningene til Dr. Diane Harper (intervju under).
Artikkel 4+5+6: Både Martine, Emilie og Maren er vaksinert mot HPV. Likevel får Martine og Emilie påvist alvorlige celleforandringer og Maren får påvist kreft.
Artikkel av Margit Vea
Artikkel av Margit Vea (15.09.2022):
«Høsten er tiden for barn i 7. klasse å stille seg i lang, lang rekke på skolen for å la seg injisere med HPV-vaksinen. Ved å vaksinere på barneskolen opplever mange foreldre at barna deres blir indirekte presset til å ta den. De som ikke stiller seg i kø, skiller seg ut, er outsidere. Flere foreldre har i det siste tatt kontakt med meg og etterspurt informasjon om HPV-vaksinen, om den er trygg og om den har bivirkninger.»
Villeder Tidsskriftet foreldre?
I Tidsskriftet til Den Norske Legeforening den 17.03.2017 så publiserte overlege Ole-Erik Iversen en kommentar om HPV. Han har siden år 2000 deltatt i klinisk utprøving av HPV-vaksiner og epidemiologiske HPV-studier.
I Tidsskriftet skriver han dette:
«Det har naturlig nok vært stor oppmerksomhet rundt vurderingen av bivirkninger. Den initiale kunnskapen kom fra de store kliniske utprøvingsprogrammene med vel 30 000 deltagere med den kvadrivalente vaksinen og ca. 40 000 med den bivalente. Resultatene var helt sammenfallende med klart mer lokal reaksjon på innstikkstedet, litt mer feberreaksjon, men ellers ikke økt risiko for noen andre bivirkninger
…men hvor mange av disse 40 000 fikk en «ekte placebo» ? De fleste i kontrollgruppen i vaksinestudien til Gardasil ble gitt aluminiumsadjuvantet, AAHS. Du kan selv lese om dette i pakningsvedlegget til Gardasil. Kontrollguppen i vaksinestudiene i vaksinestudiene til Cervarix fikk vaksinen Havrix eller et aluminiumsadjuvant.
Hos Childrens Health Defanese leser jeg dette:
«In the only Gardasil trial in the target age group (11- and 12-year-old girls) with a control group design, fewer than 1200 children received the vaccine and fewer than 600 served as controls. This single trial involving fewer than 1800 children set the stage for the vaccine’s subsequent marketing to millions of healthy preteens all over the world.»
Kan HPV-vaksinen øke risiko for kreft?
Overskriften som faktisk.no benytter her er FAKTISK riktig. «Nei, forskning viser ikke at HPV-vaksinen Gardasil gir kreft».
….men forskning viser heller ikke at vaksinen ikke gir kreft (og da tenker jeg på alle typer kreft). Barna ble fulgt i alt for kort tid, og i studiene så ble det ikke benyttet en ekte kontrollgrupper.
Kan aluminium øke risiko for kreft? Jeg foreslår at dere spør FHI om dette. De kommer antagelig til å svare «vi har ingen studier som indikerer dette». Dette stemmer, for studier er aldri gjort. All logikk tilsier likevel at aluminium øker belasting på cellene og immunforsvaret vårt – og derfor er medvirkende til økt kreftrisiko. Les deg opp om kreft, og tenk selv.
Her fra punkt 13.1 i pakningsvedlegget til Cervarix: «CERVARIX has not been evaluated for its carcinogenic or mutagenic potential.»